Villa AM

Any

2022

Ubicació

Jiddah, Arabia Saudita

Interiorisme

Fotografia

Situada a la costa del Mar Roig i a l’oest de la Meca, Jiddah destaca des del segle VII pel seu important port, que ha convertit la ciutat en un punt neuràlgic i multicultural amb un centre històric declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Enmig d’aquest paratge singular, l’estudi d’arquitectura MESURA hi ha construït la Villa AM, un habitatge unifamiliar que uneix tradició i modernitat amb el mobiliari que hem subministrat des de la divisió de contract d’Idees Disseny, Lifra Contract by Idees.

MESURA ha desenvolupat aquest formidable projecte conservant el sistema de construcció tradicional del país i replantejant-ne la forma de viure-la. Incorporant una nova tipologia d’arquitectura a la ciutat saudita, Villa AM manté l’equilibri de la casa àrab com a santuari privat i amb un cert caràcter de reunió pública transformant la característica estructura en forma d’“U”.

L’habitatge conserva la divisió d’espais de la cultura àrab entre hostes, família i personal i compta amb una estructura en forma d’“L” que permet mantenir la privacitat visual a través de la ubicació estratègica de portes i finestres i, alhora, propicia les relacions socials entre els diversos habitants. A més a més, MESURA ha optat per incorporar patis i obertures per aconseguir espais ombrívols, frescos i acollidors que fan possible l’eficiència ecològica i energètica.

Una obra inaudita que compta amb grans finestres que interactuen amb les llums i ombres del dia i les estacions de l’any creant, així, veritables quadres amb paletes úniques dins de cada habitació i permeten gaudir de la llum natural durant tot el dia. La llum pren un paper important dins de l’interiorisme de Villa AM que, juntament amb el mobiliari que hem subministrat des de Lifra Contract by Idees, origina un entorn de calma i serenitat. Mobles de fusta transporten la calidesa de la natura dins d’aquesta llar de línies minimalistes que, combinades amb els detalls crus, blancs i grisos, creen l’equilibri perfecte. Taules rectes combinen amb butaques de línies ondulades, cortines i llums arrodonits aportant dinamisme i moviment a cada estança.

Villa AM és el resultat de cinc anys d’estudi, projecció i immersió en una nova ciutat, construcció i cultura local. Un treball excepcional d’arquitectura i interiorisme de MESURA que reinventa la història constructiva del país, generant un habitatge únic que escolta i respecta l’entorn i propicia les relacions humanes dins la llar.