Passeig de Sant Joan

Any

2024

Ubicació

Barcelona

Interiorisme

Arquitectura

Fotografia

Situada al prestigiós eix verd del Passeig de Sant Joan de Barcelona, en un entorn urbà dissenyat per Ildefons Cerdà, es troba la renovació completa d’un habitatge particular construït originalment el 1920. Aquest projecte, liderat per AROMIR arquitectes en col·laboració amb la interiorista Laura Muñoz i la constructora Oak2000, ha donat una nova vida a aquesta llar.

El propòsit principal d’aquesta reforma era crear zones obertes i diàfanes, aprofitant al màxim la llum natural jugant amb el concepte interior-exterior connectant les estances principals amb el pati. Aquest pati exterior persegueix la idea de crear un “oasi” al mig del caos de la ciutat; un refugi on evadir-te i gaudir de l’aire lliure.

Materials nobles com la fusta inunden aquest apartament a través de mobles de les millors firmes de mobiliari subministrats per la nostra divisió de contract, Lifra Contract by Idees, seguint les directrius de la interiorista. Aquestes peces contrasten els tons beix i verd que dominen les estances i s’integren perfectament amb la vegetació que envolta l’habitatge, atorgant així una estètica moderna i orgànica a l’ambient.

La distribució dels espais segueix el concepte “open-space” per adaptar-se als nous estils de vida contemporanis a Barcelona. S’ha creat un nucli central al centre del pis, amb un eix que comença al rebedor i divideix la zona de dia de la zona de nit. D’aquesta manera, la sala d’estar, el menjador, la cuina i una sala polivalent estan connectats directament amb la galeria, que s’obre al pati exterior. Les habitacions principals es localitzen a la façana est del Passeig de Sant Joan, amb sortida a l’exterior mitjançant balcons.

En conservar amb cura els elements arquitectònics preexistents, aquest lloc fusiona la tradició amb el present, convertint els moments viscuts en instants únics i especials.