Cuatrecasas

Any

2017

Ubicació

Barcelona

Interiorisme

Fotografia

A la confluència d’Avinguda Diagonal amb Roc Boronat de Barcelona hi trobem la Torre Cuatrecasas. Situada enmig del districte de negocis 22@, aquest icònic i majestuós edifici dissenyat per GCA Architects correspon a la seu del bufet d’advocats i serveis legals Cuatrecasas que opera a nivell internacional. Des de Lifra Contract by Idees hem subministrat el mobiliari d’aquest premiat projecte.

Aquesta obra arquitectònica ja s’ha consolidat com una icona del paisatge de la ciutat de Barcelona. Les oficines de Cuatrecasas s’estructuren a partir de dues torres de vidre de 10 i 17 plantes unides per un atri central. Amb 72 metres d’alçada, GCA Architects ha ideat, dissenyat i construït un total de 28.000 m2 que són l’espai de treball d’un equip de 650 professionals.

GCA Architects ha seguit la filosofia de la transparència per desenvolupar aquest projecte. La transparència del vidre de la façana de l’edifici també es trasllada al seu interior creant espais oberts i diàfans on impera un disseny interior pur i minimalista.

Els sistemes modulars de mobiliari i partició escollits per GCA Architects fan de les oficines de Cuatrecasas espais flexibles que permeten alternar i integrar sales i despatxos privats amb zones de treball obertes. Separacions de vidre que aporten sensació d’espai a tots els departaments i permeten que la llum natural arribi a tots els llocs de treball.

La calidesa dels tons foscos i terrossos del mobiliari de Cuatrecasas creen un espai de treball serè que convida al diàleg, reflexió i concentració. Gràcies a l’impressionant disseny de GCA Architects, la Torre Cuatrecasas ha estat guanyadora del Premi Catalunya Construcció (2017) a la millor direcció d’obra i el Premi AEO (2016) al millor edifici d’obra nova.