Cuatrecasas

Any

2022

Ubicació

Lisboa

Interiorisme i Arquitectura

Fotografia

La nova seu de la firma d’advocats Cuatrecasas a Lisboa ha estat concebuda per estudi d’arquitectura GCA Architects amb un enfocament primordial en l’eficiència energètica i el benestar dels empleats. El projecte va implicar una rehabilitació completa i renovació de les instal·lacions, les quals ocupaven originalment un edifici construït el 1971. Durant tot el procés, s’han seguit els estàndards més alts de comoditat, estètica, funcionalitat i eficiència energètica.

Situada en una àrea de Lisboa amb menys presència d’espais permeables, i a les rodalies del Parc Eduardo VII, la nova seu de Cuatrecasas estableix una connexió amb el parc en estendre cap al seu interior materials i elements que connecten amb la natura. La utilització de textures i una paleta cromàtica suau i natural reforça la identitat visual de Cuatrecasas, fent-la reconeixible. Els materials usats mantenen denominadors comuns a totes les seus de la signatura, alhora que s’integren gestos locals per enfortir la singularitat característica de cada oficina. Des de la nostra divisió de contract, Lifra Contract by Idees, hem subministrat mobiliari sota les directrius de l’estudi d’arquitectura GCA Architects amb el propòsit de fomentar espais funcionals i biòfils, destinats al confort i la satisfacció de les persones.

A l’interior de les oficines, les particions interiors fomenten la transparència i una tensió visual entre els espais de treball i les dues vistes cap al Parc Eduardo VII i el Tajo. Aquestes particions, fetes de vidre transparent, permeten l’entrada de llum, creant un contrast dinàmic i audaç amb les pantalles que separen els espais de treball, les quals aprofiten l’estructura existent i en garanteixen la privadesa.

Aquest projecte de rehabilitació integral ha aconseguit harmonitzar la identitat de Cuatrecasas amb l’entorn de la capital portuguesa, tenint en compte tant la sostenibilitat energètica com el benestar dels empleats. El resultat final és un espai harmoniós i estimulant que fomenta la productivitat i el desenvolupament professional.